B-tytöt, B-tytöt SM-alaloppusarja pohjoinen

KPV - Merilappi United  1 - 1

Kokkola keskuskenttä

KPV:n b-tyttöjen kausi päätökseen!

KPV:n b-tytöt pelasivat tänään kauden viimeisen pelinsä. Vastaan asettui Kokkolan keskuskentällä Merilappi United. Panoksia pelissä oli sen verran, että voitolla KPV:n tytöt olisivat alaloppusarjan ensimmäisiä, tasapelillä toisia ja häviöllä kolmas. Peli päättyi lopulta 1-1 tasatulokseen vaikka kotijoukkue KPV:llä oli toisella puoliajalla lukuisia paikkoja tehdä voittomaali.

Ennen peliä tyttöjaoston puheenjohtaja Rolf Mannström kukitti viimeisen junioripelinsä pelanneita pelaajia. Viimeisen junioripelin pelasivat Annika Viitanen, Laura Soini, Maija Hedman, Janika Sillanpää, Roosa Ojala ja Patricia Träsk. Sen lisäksi kauden aikana joukkueessa ovat pelanneet Emma Malkamäki ja Ella Välikangas.

Ottelun alku osoitti, että KPV:n tytöt halusivat ottelusta voittoa ja samalla kirkastaa viime viikon tappioita Semiä vastaa. Maalipaikat olivat ottelun alkupuolella vähissä. Ottelun 19 minuutilla kotijoukkue KPV:lle tuomitaan ottelussa rangaistuspotku käsivirheestä. Laukomaan asettuu Sofia Matikainen. Merilappi Unitedin maalivahti torjuu pallon jaloillaan, mutta paluupallon panee hallitusti vasempaan alanurkkaan Matilda Nyman ja näin kotijoukkue siirtyy 1-0 johtoon. Ottelun 27 minuutilla on kotijoukkue lisätä johtoaan. Sofia Matikainen laukaisee n. 25 metristä, mutta vierasjoukkueen paras pelaaja Suvi-Ilona Varis onnistuu torjua pallon yläriman kautta kulmuriksi. Ottelun 34 minuutilla vierasjoukkueen kulmurin antaa Leila Haapea ja pallo menee maaliin hiukan maskissa olleen maalivahti Laura Soinin käsien kautta. Aivan ensimmäisen jakson viime sekunneilla Fanny Huuhka laukoo kaukaa ja tähänkin vierailijoiden maalivahti saa sormensa väliin torjuen kulmuriksi.

Toiisesta puoliajasta voidaan sanoa, että maalipaikkojen valossa jakso oli selkeästi kotijoukkue KPV:n tyttöjen hallintaa. Mm. Lotta Niemelällä oli pari-kolme todella hyvää maalipaikkaa ja Annika Viitasella todella hyvä laukaisupaikka. Saatiin pallo kerran vastustajan maaliinkin, mutta tilanne oli niukka paitsio. Vierailijoiden jakson paikat olivat parissa ohi menneessä kaukolaukauksessa ja parissa kulmurissa.

Loppusijoitus KPV:n tytöille oli alaloppusarjan toinen Semin maalieron ollessa parempi. KPV:n tytöthän varmistivat jo aikaisessa vaiheessa SM-sarja paikan kaudelle 2016.

KPV:n tyttöjen SM-sarja joukkueessa minuutteja tällä kaudella ovat pelanneet  Laura Soini, Anna Kettunen, Janika Sillanpää, Patricia Träsk, Emma Malkamäki, Nanna Nurmi, Sanna Rautio, Fanny Huuhka, Sofia Matikainen, Veera Vääräkoski, Frida Nyman, Roosa Ojala, Ella Välikangas, Lotta Niemelä, Maija Hedman, Annika Viitanen, Karoliina Malviniemi, Sofia Rintala, Roosa Nyman, Melina Nurmi, Matilda Nyman, Ida-Sofia Hassel, Emmi Lehojärvi, Amanda Rimpilä, Jannika Träsk, Martta-Kaisa Puutio, Neea Kurri ja Mette Perkiö.

HIENOA TYTÖT JA KIITOS KAUDESTA 2015!

1 - 1

Merilappi United
(1-1)
19'MaaliNyman Matilda
41'Vaihto ulosMatikainen Sofia
41'Vaihto ulosNyman Matilda
41'Vaihto sisäänNyman Frida
41'Vaihto sisäänRintala Sofia
56'VaroitusNyman Roosa
71'Vaihto ulosViitanen Annika
71'Vaihto sisäänLehojärvi Emmi