20
SYY
17.00
B-pojat, B-pojat Ykkönen

KPV - VIFK  1 - 1

Kokkola, Santahaka tekonurmi

Jälleen jäätiin tasuriin!

Edellisten kohtaamisten perusteella oli jälleen odotettavissa tiukka ja tasainen kamppailu Vaasalaisten kanssa. Kevätkierroksella vihreät voittivat vieraissa niukasti 2-3 ja Vaasalaiset varmasti janosivat revanssia ja sarjataulukossa ohitusta. Voitolla puolestaan vihreät saisivat sopivasti kaulaa Vaasalaisiin ja aiemmin päivällä hävinneeseen gebikseen. Kyseessä oli siis todella tärkeä ”kuuden pisteen” matsi. Sää oli komean aurinkoinen ja tyyni, joten puitteet hyvälle tapahtumalle olivat kunnossa.

KPV:n avaus: Lelo – Ässä, Atte, Eki, Eikka – Nikke, Axel, Osku, Wade – Jusa – Joonas

KPV aloitti pelin hyvällä sykkeellä ja painoi pelin vastustajan puolelle. Pallo liikkui nopeasti ja jo toisella minuutilla pelattiin pallo Oskulle kuudentoista kulmalle, josta hän murtautui parin harhautuksen jälkeen komeasti boxiin, jossa pakki joutui repimään hänet nurin ja vihreille rankkari!

Joukkueen maalitykki Wade otti saman tien pallon itsevarmaan tyyliinsä ja veti rankun tolpan kautta sisään ja peli 1-0!

Peli jatkui KPV:n lievällä hallinnalla, kun taas VIFK pyrki jakamaan palloja linjan taakse heidän nopealle kärjelleen Jesse Kankaanpäälle. 13 min. Jesse pääsikin läpi, mutta Lelo torjui komeasti.

17 min. Nikke pelattiin nopeiden lyhytsyöttöjen kautta laidalta läpi, josta hän lähetti hyvän keskityksen maalille, mutta Waden pusku ohi maalin. Oikealta laidalta tultiin muutaman kerran hienosti läpi Joonaksen ja Jusan toimesta ja saatiin palloa maalille, mutta viimeistely ei ollut kohdallaan. Tauolle mentiin tilanteessa 1-0.

Toisella puoliskolla VIFK alkoi heittämään nopeammin palloja ristiin ja pystyyn kärkipelaajille, eikä vihreät oikein saanut näitä syöttöjä estettyä.  Lelo pelasi rohkeasti melko ylhäällä ja siivosi monet pystypallot liberon lailla.  43 min. VIFK sai vaarallisesta paikasta vaparin 20 metristä kuudentoista kulmalta. Jesse Kankaanpää ampui hienon vaparin, mutta Lelo torjui upeasti. VIFK oli kuitenkin saanut otetta pelistä ja vihreiden hallittu pelaaminen oli muuttunut turhaksi hätäilyksi. Yritettiin liian nopeasti ja vaikeista paikoista lähteä nopeisiin hyökkäyksiin, kun olisi voinut rauhassa kierrättää palloa. Pelin rytmittäminen ontui. 52 min. Wade syötti hienosti Oskun vasemmalta läpi, mutta kova laukaus suoraan päin maalivahtia. Loistopaikka!

69 min. hyvin pelannut Joonas vaihtoon ja Matias Kentala tilalle. Peli aaltoili rauhattomasti päästä päähän ja 72 min. Osku tuli jälleen laidasta hienosti läpi ja heitti hyvän keskityksen maalille, jossa Matias pääsi puskuun, mutta yli.  73 min. Nikellä jalat kramppasivat ja vaihto ja Wegye sisään. Heti pari minuuttia tästä ja Matias syötti hienosti Wegyen läpi, mutta laukaus ohi takatolpan.

Ottelun lopussa VIFK sai sählingin aikaiseksi vihreiden puolelle, eikä palloa saatu kunnolla putsattua pois ja Atte joutui rikkomaan, josta seurauksena pahasta paikasta vapari. Jesse asettui ampumaan, mutta syöttikin pallon suoraan boksiin, josta Iiro Hautala sai ohjata nätisti pallon alakulmaan. Huonoa merkkaamista vihreiltä. 79 min. pelattu ja peli 1-1. Taasko tässä näin kävi..

80 min. Matias puski Oskun jälleen laidalta läpi, mutta laukaus maalin yli! Siinä oli hieno sauma tehdä voittomaali. Lassi Matilainen vihelsi pelin poikki ja tasuriin jälleen jäätiin.

Voittaminen tuntuu olevan nyt vaikeaa. Tämä oli neljäs tasapeli peräkkäin ja kolmessa viime pelissä vastustaja on tullut tasoihin lisäajalla tai aivan pelin lopussa. Vihreiden pelin rytmityksessä on hiomista. Pelitempo on paikoitellen johtoasemassa turhan nopea ja pelistä tulee rauhatonta. Pitäisi paremmin ennakoida tilanteet, milloin rauhoitetaan ja milloin nostetaan tempoa. Milloin riski pallon menetykseen on liian suuri? Milloin lyödään kaasu pohjaan?

Tähdet menevät nyt näin:

*** Jusa Ihalainen – Kovasti töitä ja hienosti haastoi vaasalaisten puolustusta

** Oskari Saviranta – Ikiliikkuja, joka oli myös hyökkäyspelissä kentän vaarallisin

*Joonas Hakasalo – Jälleen hieno peli ja alituinen hyökkäyspään uhka  

Erityismaininta myös Nikelle, joka teki jälleen hyvää, likaista työtä keskikentän pohjalla. Miehekäs esitys. Myös Atte topparina pelasi varman matsin. Matias Kentala teki vaihdosta hyvän sisääntulon, syöttäen kaksi maalipaikkaa ja prässäten hienosti vastustajan alakertaa. Lelo pelasi myös hyvän, varman pelin.

Seuraavaksi saamme hyvän tasonmittarin, kun sarjakärki Jippo saapuu lauantaiksi Santahakaan. 

KUVAKOOSTE

OTTELUPÖYTÄKIRJA

Tilastot

1 - 1

VIFK
(1-0)
2'MaaliPalosaari Valtteri
26'VaroitusBiskop Nicholas
68'Vaihto ulosHakasalo Joonas
68'Vaihto sisäänKentala Matias
72'Vaihto ulosBiskop Nicholas
72'Vaihto sisäänWegye Wegye
80'Veikkaustähdet *Hakasalo Joonas
80'Veikkaustähdet **Saviranta Oskari
80'Veikkaustähdet ***Ihalainen Jusa

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

KPV:n Juniorit Ry


KPV Klubi

Antti Chydeniuksenkatu 71

67100 Kokkola