B-pojat, B-pojat Ykkönen

KPV - RoPS  3 - 3

Kokkola, Kirkonmäen urheilukenttä

RoPSin kanssa tasuri

Hyväkuntoiselle Kirkonmäen nurmelle oli saapunut Venetsialaissunnuntaiksi vieraita Rovaniemeltä. Tosin Seinäjoen kautta, missä C-lohkon kärkikamppailussa lauantaina SJK ja RoPS tasasivat pisteet maali-ilottelussa 5-5. Kotijoukkue lähti jatkamaan kahden edellisen ottelun hyvää peli-ilmettä ja haastamaan kivikovaa vierailijaa kuumassa auringonpaisteessa.

Vihireen avauskokoonpano:

Lelo – Eikka, Eki, Atte, Ässä – Nikke, Osku – Wade, Jusa, Axel – Joonas.

Ottelun alku alkoi hyvin ja pienellä kotijoukkueenhallinnalla. 4 minuutilla Ässä Saari pääsee keskittämään, mutta Wade Palosaaren pusku menee hiukan ohi maalin. Ensimmäisen 10 minuutin aikana ottelu on varsin tasainen, vierailija pääsee myös yrittämään maalintekoa kulmapotkusta, jossa merkkaamaton sinipaita pääsee maalipaikalle, mutta ohi menee.

Sitten, kuten useasti tällä kaudella, Vihiree joutuu taka-ajajaksi. 15 minuuttia pelikellossa ja koko pelin vaarallisia pysty- ja ristipalloja viljellyt Rovaniemeläisten puolustuslinja pääsee turhan rauhassa avaamaan pystypallolla kotijoukkueen linjan taakse ja RoPSin huippuvaarallinen
hyökkääjä Matias Irvankoski pääsee helposti viimeistelemään varmalla sijoituksella takakulmaan. 0-1.

Maalin jälkeen Vihiree pitää palloa, mutta ei meinaa päästä tiiviinä pelaavan vierailijan maalille. Kunnes 26 minuutilla Axel Lindholm prässää hyvin kaverin topparia ja saa pelattua pallon Wade Palosaarelle joka ampuu tilanteeksi 1-1.

Ja vain pari minuuttia edellisestä Joonas Hakasalo prässää hyökkäyspäässä ja hommaa kotijoukkueelle heiton. Tilanne pelataan laitaan josta
Axel Lindholmin millintarkka keskitys takatolpalle ja Eikka Seppälän jatko maaliin! Tilanteeksi kotijohto 2-1.

Johtotilanteessa pallonhallinta siirtyy hieman RoPSille, mutta sinisen peli menee hieman roiskimiseksi heidän hakiessaan toistuvasti ratkaisua pitkällä pallolla. Kotijoukkue saa jakson lopulla vaarallisen vaparin keskialueelta mutta maalipaikoille ei kumpikaan enää pääse ja tauolle mennään Vihireen 2-1 johdossa.

Hyvällä ilmeellä on taisteltu ja samalla miehityksellä jatketaan toiselle jaksolle.

Mutta, mutta, mutta… Ajatus jäi koppiin ja toista jaksoa ehtii kulua 9 sekuntia kun pallo oli jo kotijoukkueen repussa! Löysä lähtö peliin ja kaverin vasenjalkainen laitapakki nosti jälleen Irvankoskelle joka ampui tarkasti maalin. 2-2.

48 minuutilla puujalan ekalla jaksolla saanut Jusa Ihalainen, sekä Nikke Biskop tulivat vaihtoon ja tilalle Robo Skog kymppipaikalle, sekä Rasse Wassborr laitaan, Axelin siirtyessä keskelle.

Rovaniemeläiset tuntuvat laittaneen tauolla uutta vaihdetta silmään, sillä pallon- ja pelin hallinta siirtyy hieman vierailijalle.

57 minuuttia kellossa kun RoPS pelaa näteillä seinäsyötöillä oikeaan laitaan, josta tarkka keskitys johon ensimmäisenä ehtii Matias Irvankoski. Hän viimeistelee hattutempun ja kauden 24. maalinsa. Tilanne 2-3 vierailijalle.

Mutta Vihiree on päättänyt taistella elintärkeistä pisteistä loppuun asti. Kaksi minuuttia takaiskusta, Axel pelaa hyvin linjan taakse Rasselle joka pudottaa toiseen aaltoon Joonakselle. Upea nosto yli veskarin ja tasoitus 3-3!

Tasoitusmaalista KPV saa hyvän vaiheen päälle ja pääsee pariin vetopaikkaan, mutta ilman tulosta. Viimeisen kympin aikana ote taas hieman siirtyy vierailijalla ja samalla tunteet ja otteet kuumenevat. Kolhuja, kortteja ja sekä vihellettyjä että viheltämättömiä rikkeitä puolin ja toisin. Lopussa molemmat pääsevät vielä yrittämään paristakin kulmapotkusta maalia, mutta lisämaaleja ei enää nähdä. Pisteet siis jakoon tuloksella 3-3.

Arvokas piste kovalta vastustajalta, mutta kolmekin pinnaa olisi ollut tarjolla. Pikkuisen oltiin taas kaksinkamppailuissa jäljessä eikä ihan päästy tarpeeksi iholle. Pinnaan täytyy kuitenkin olla tyytyväinen, ja tästä on hyvä jatkaa ensi sunnuntain kotimatsiin ja aiheuttamaan Jyväskylän JJK:lle syyskauden ensimmäinen tappio.

Tähdet:

***  Eikka Seppälä             Kova määrä töitä, periksiantamattomalla asenteella ja maali.

**    Osku Saviranta          Töitä ja kovuutta keskialueella

*      Axel Lindholm           Joutui jälleen pelaamaan useammalla pelipaikalla, mutta silti rakentamassa kaikkia kolmea maalia.

Lisämaininnat myös hyvin hommia paiskineille Eki Renlundille ja Wade Palosaarelle, sekä terävästi vaihdosta sisään tulleelle Robo Skogille.
Kaiken kaikkiaan joukkueelta hyvä taistelupeli.

3 - 3

RoPS
(2-1)
26'MaaliPalosaari Valtteri
26'MaalisyöttöLindholm Axel
28'MaaliSeppälä Aleksi
28'MaalisyöttöLindholm Axel
48'Vaihto ulosIhalainen Jusa
48'Vaihto ulosBiskop Nicholas
48'Vaihto sisäänSkog Robin
48'Vaihto sisäänWassborr Rasmus
59'MaaliHakasalo Joonas
59'MaalisyöttöWassborr Rasmus
59'2. maalisyöttöLindholm Axel
61'VaroitusPeuraharju Atte
61'Vaihto ulosHakasalo Joonas
61'Vaihto sisäänKentala Matias
80'Veikkaustähdet *Lindholm Axel
80'Veikkaustähdet **Saviranta Oskari
80'Veikkaustähdet ***Seppälä Aleksi