B-pojat, B-pojat Ykkönen

KPV - GBK  7 - 3

Ykspihlajan urheilukenttä

MAALIJUHLAT YKSPIHLAJAN WEMBLEYLLÄ

KPV lähti otteluun tukalasta asemasta, sillä se oli vajonnut jo putoajan paikalle. GBK:n syyskausi oli alkanut paremmin ja se oli jo 4 pistettä KPV:n edellä. Nyt oli vihreilllä niin sanotun pakkovoiton paikka. Odotettavissa oli tiukka ja tulikuuma derby kaupungin herruudesta. Kenttä oli loistavassa kunnossa, aurinko paistoi täydeltä terältä ja yleisöäkin oli saapunut mukavasti molempiin katsomoihin eli kaikki oli valmiina hyvälle futisviihteelle.

Ja tulihan siitä melkoinen matsi! Varmasti yleisö viihtyi:)

Avauskokoonpano: Lelo-Ässä,Atte,Eki,Eikka-Rasse,Osku,Axel,Wade-Jusa-Joonas

Peli alkoi hiukan tunnustellen, mutta alkutunnustelujen jälkeen vihreet alkoivat lyödä vaihdetta sisään ja ottivat kentän täysin haltuunsa. Pelitempo oli kova, kaksinkamppailuihin mentiin lujaa, prässättiin korkealta ja painettiin peli väkisin raitapaitojen puoliskolle.  12 minuutilla Joonas Hakasalo laittoi loistavasti sisäänpäin kiertävän kulman johon Eetu ”Ässä” Saari tuli sellaisella voimalla ja ryminällä, että verkko soi. Upea pusku ja peli 1-0.

Peli jatkui vihreiden selvällä hallinnalla ja vastustajan alakerta oli koko ajan paineessa, niin hienosti joukkue prässäsi ja liikkui. Joonas pääsi kertaalleen läpi, mutta veti niukasti ohi maalin sivuverkkoon. Myös Rasmus ”Rasse” Wassborg, Jusa Ihalainen ja Oskari Saviranta olivat hyvällä sykkeellä liikkeellä ja pelasivat nätisti yhteen luoden muutaman maukkaan paikan.

20 minuutilla Axel Lindholm heitti ristipallon oikealla laidalla kirmanneelle Rasselle, joka otti pallon nätisti yhdellä kosketuksella haltuun, ohitti vastustajan ja lähetti matalan ja lujan nappikeskityksen maalille, jossa Joonas pisti pallon hallitusti verkon perukoille ja peli 2-0. Todella nätisti pelattu maali.

24 minuutilla GBK sai eka puoliskon ainoan laukauksen maalia kohti. Joni Jokihaara ampui hienon vaparin kohti maalin ylänurkkaa, mutta Riku Lelo Lunkoka torjui komeasti pallon kulmaksi.

Peli jatkui vihreiden komennossa ja 29 minuutilla Osku vapautti Rassen laidalta läpi ja Rasse pudotti takaviiston Jusalle, joka ampui pallon maaliin ja peli jo 3-0.

Vihreä vyöry jatkui ja 31 minuutilla Jusa pelasi Rassen sivulta läpi, mutta laukaus kilpistyi vastustajan jalan kautta tolppaan ja kulmaksi. Kulman seurauksena jälleen tolpat kolisivat ja uusi kulma. Kulman jälkitilanteessa pallo ajautui toppari Erik Renlundille joka heitti ristipallon
Rasselle ja Rasse ampui pallon reppuun ja peli murskaavasti 4-0.

Eikä maali-iloittelu ollut vielä lopussa, sillä 36 minuutilla Valtteri ”Wade” Palosaari asettui ampumaan vaparia 23 metristä. Ja mikä vapari! Kierteinen kova laukaus muurin yli aivan ylänurkkaan ja ”Wembleyn” runsaslukuinen yleisö oli haltioissaan. Mikä peli, mitä viihdettä! Peli 5-0.

Ottelun viimeisellä minuutilla tapahtui sitten jotain outoa; toppari palautti pallon maalivahti Lelolle ja hän vetäisi palloa, joka sai kimmokkeen vastustajan jalasta ja pomppasi korkealla kaaressa Lelon yli, eikä Lelo edes tiennyt missä pallo oli, kunnes se pomppasi maaliviivalle ja yläriman kautta maaliin ja peli 5-1.  Harmillinen maali.

Tauolta lähdettiin 5-1 lukemissa ja toppareiden ja maalivahdin yhteispeli ontui jälleen. 44 minuutilla GBK veti pitkän pallon kohti heidän kärkeä ja ylhäällä pelannut vihreiden moke huusi tulevansa palloon, mutta toppari meni väliin ja purki pallon omalle maalille päin yli vastaan tulleen maalivahdin ja raitapaitojen kärki sai panna pallon rauhassa tyhjään maaliin ja peli 5-2.

Näistä lahjamaaleista gebis sai lisäpuhtia, siirtyi pelaamaan kolmen puolustuslinjalla, prässäsi riskillä ylempää ja saikin painetta KPV:n päätyyn. 52 minuutilla gebis sitten iski kulmasta lukemat jo 5-3. Ja paine jatkui ja KPV:n pakka oli aika sekaisin. GBK tuli kovalla intensiteetillä
päälle seuraavat 5-6 minuuttia, mutta pikkuhiljaa alkoi KPV saada jälleen otetta pelistä ja 59 minuutilla Joonas ampui vaparin oikealta laidalta ristiin maalille, jossa Wade sai puskea pallon kenenkään estelemättä maaliin ja peli jo 6-3. Tämä katkaisi lopullisesti raitapaitojen sitkeän selän ja 75 minuutilla Wade ampui pallon jälleen kauniisti maaliin ja hattutemppu oli valmis ja peli 7-3. Ottelun lopussa vielä koko matsin kuumana käynyt -mutta hyvin pelannut- GBK:n kapteeni Emil Finne otti toisen keltaisen ja lensi suihkun puolelle.

KPV oli ensimmäisellä puoliskolla täysin ylivoimainen, mutta kahdella lahjamaalilla päästettiin raitapaidat mukaan peliin. Täytyy nostaa hattua vastustajalle, että saivat sellaisen intensiteetin päälle ja KPV oli ajoittain pulassa toka puoliskon alussa. Paremmasta joukkueesta ei kuitenkaan ollut epäselvyyttä.

Ensimmäisen puoliskon peliä oli todella mukava katsella; tempo oli hyvä, pallo ja pelaajat liikkuivat monipuolisesti, kaksinkamppailuihin tultiin lujaa ja korkea prässipeli toimi ajoittain varsin mallikkaasti. Se oli vaikuttavaa kun joukkue pelasi niin tiukassa paikassa (sarjatilannetta ajatellen) noin mahtavalla tavalla, vahvalla intensiteetillä ja itseluottamuksella. Tämmöinen flow kun saadaan toimimaan koko pelin ajan,
niin seuraavassa kotipelissä 30.8. RoPS tulee olemaan lujilla.

Koko joukkue ansaitsee kiitoksen. Raati antoi tähdet seuraavasti:

*** Valtteri Palosaari oli erinomainen tehden hattutempun. Laukoo pienessä tilassa molemmilla jaloilla. Alati vaarallinen.

** Rasmus ”Rasse” Wassborg alkaa lunastaa lupauksia. Pelasi loistopelin oikealla laidalla ja paitsi, että oli jatkuva uhka vastustajalle, myös puolusti uhrautuvasti. Loistopeli!

* Aleksi ”Eikka” Seppälä tekee ottelusta toiseen takuuvarmaa työtä. Puolustaa ja nousee laidaltaan jatkuvasti tukemaan hyökkäyksiä. Nopea, tekninen, sitkeä ja taitava kaveri.

Tähtiä olisi voinut jakaa myös Oskari Savirannalle, joka tekee keskikentän pohjalla tajuttoman määrän töitä ja rakentaen vihreiden peliä. Jusa Ihalainen pelasi kymppipaikalla huippumatsin pannen itsensä täysillä likoon. Joka puolelta kolisi, mutta Jusa ei välitä. Varsinainen terrieri.

Erotuomarikolmikko oli hyvä ja piti kuuman pelin hyvin hallussa.

OTTELUPÖYTÄKIRJA

7 - 3

GBK
(5-1)
12'MaaliSaari Eetu
12'MaalisyöttöHakasalo Joonas
20'MaaliHakasalo Joonas
20'MaalisyöttöWassborr Rasmus
20'2. maalisyöttöLindholm Axel
29'MaaliIhalainen Jusa
29'MaalisyöttöSaviranta Oskari
29'2. maalisyöttöWassborr Rasmus
31'MaaliWassborr Rasmus
31'MaalisyöttöRenlund Erik
36'MaaliPalosaari Valtteri
59'MaaliPalosaari Valtteri
59'MaalisyöttöHakasalo Joonas
67'Vaihto ulosIhalainen Jusa
67'Vaihto sisäänSkog Robin
75'MaaliPalosaari Valtteri
75'MaalisyöttöSaviranta Oskari
80'Veikkaustähdet *Seppälä Aleksi
80'Veikkaustähdet **Wassborr Rasmus
80'Veikkaustähdet ***Palosaari Valtteri