KPV - JJK  1 - 1

Kokkola, Santahaka tekonurmi

JJK tasoitti lisäajalla

TASURIIN JÄÄTIIN

KPV sai sateiselle santahaan muoville vieraakseen syyskauden tappioitta pelanneen JJK:n Jyväskylästä. Vihiree oli päättänyt aiheuttaa Jyskäläläisille ensimmäisen merkinnän tappiosarakkeeseen ja otteluun latauduttiinkin nostamalla esiin kevät kierroksen tiukka kohtaaminen sekä muutaman viimeisimmän pelin hyvä peli-ilme.

KPV avaus (1-4-2-3-1):

Lelo, Eikka - Eki - Atte - Ässä, Osku - Nikke, Wade - Jusa - Axel, Joonas

Ottelun alku oli tasaista ja Vihiree oli liikkeellä hyvällä sykkeellä. Pallo ja äijät liikkuivat hyvin ja kaksinkamppailuihin mentiin kovaa eikä vastustajalle annettu tilaa.

10 minuutin kohdalla vierailija pääsee iskemään, mutta Riku Lelo Lun Koka torjuu hyvin ohjauksen lähietäisyydeltä. Minuuttia myöhemmin hyvän pelin kärjessä pelannut Joonas Hakasalo voittaa röyhkeästi pääpallon, Osku Saviranta pääsee keskittämään vaarallisesti, mutta Vihireet eivät pääse palloa jatkamaan maaliin.

Parikymmentä minuuttia pelikellossa kun JJK saa parikin kulmapotkua, joista maalintekoa pääsee yrittämään useampikin tummanpunapaitainen, mutta Lelo ja puolustus selvittävät.

23 minuuttia oli pelattu, kun Ässä Saaren hyvä sivurajaheitto tavoittaa Axel Lindholmin, joka puskee taitavasti keskelle Joonas Hakasalolle. Hyvä haasto keskelle ja syöttö Jusa Ihalaiselle joka ampuu varman maalin! Tilanteeksi 1-0.

Maalin jälkeen kotijoukkue jatkaa ottelun kuskinpaikalla ja saa luotua painetta vierailijan päätyyn, mutta huippuvaarallisille paikoille ei päästä. Ottelu jatkuu tiukkana vääntönä ja jakson lopulla JJK saa otetta ja luo vielä pari kohtalaista maalipaikkaa, mutta varman ottelun pelannut Lelo hoitaa tilanteet.

Puoliajalla mennään kotijohdossa 1-0.

Tauolla todetaan ilmeen olevan hyvä ja jatketaan samalla hyvällä sykkellä. Pientä viilausta ryhmitykseen; Osku nousee kymppipaikalle, Jusa siirtyy laitaan ja Axel tippuu Nikke Biskopin pariksi pohjalle.

Toiselle jaksolle JJK tulee hyvällä sykkeellä ja liikuttaa palloa nopeammin. Tämä aiheuttaa KPV:lle vaikeuksia pysyä iholla ja JJK pääseekin rakentelemaan pari todella vaarallista maalipaikkaa heti jakson alkupuolelle, mutta takaiskuilta vältytään.

47 minuutilla Vihiree saa vaparin ja heti perään kulman, mutta maalia ei saada kohtuullisista paikoista huolimatta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin nilkkavaivoista huolimatta hyvin pelannut Wade Palosaari tulee vaihtoon ja tilalle Rasse Wassborr.

55 minuuttia aikaraudassa kun JJK saa heppoisesti tuomitun vaparin läheltä päätyrajaa. Vapari saadaan purettua, mutta jatkopalloon ehtii ensimmäisenä vierasjoukkueen kaveri ja ampuu tulisesti kohti takayläkulmaa johon Lelo venyttää loistavasti eteen!

Seuraava vaarallinen tilanne tulee kotijoukkueelle kun Rasse ajaa hyvin päätyyn ja keskittää loistavasti vasurilla kovasta vauhdista. Jusan hyvä pusku jää kuitenkin voimattomaksi.

Tunnin kohdalla molemmat saavat luotua pari vaarallista laukaisupaikkaa, mutta maaleja ei näistä synny. JJK painaa peliä väkisin KPV:n päätyyn ja pyrkii saamaan palloa kymppipaikalla hyvin pelanneelle kaverille, mutta tämän Nikke Biskop pitää hyvin aisoissa.

70 peliminuutin molemmin puolin kotijoukkueen päädyssä on päällä todellinen mylläkkä, jonka aikana JJK saa kolme kulmaa ja kaksi kertaa pallon Vihireen tolppaankin, mutta takaiskuilta vältytään.

78 minuutilla hyvät pelit ja kovat kilometrit raataneet Jusa ja Nikke tulevat vaihtoon ja Robo Skog sekä Wegye Wegye tulevat sisään.

Pelikellon näyttäessä jo täyttä 80 minuuttia vierailija saa vapaapotkun keskialueelta. Hyvä nosto maalille johon Lelo saa hiukan sormiaan väliin. Pallo kuitenkin putoaa Vihireen pilkun kohdille josta kovan hässäkän päätteeksi pallo survotaan väkisin kotijoukkueen maaliin.

Ei saatu purettua vaikka jokainen antoi kaikkensa, tilanteeksi 1-1.

Ottelu ei kuitenkaan ollut ohi, vaan 2 minuuttia yliajan puolelle avustava erotuomari liputtaa JJK:n maalivahdin pelanneen palloa käsin rangaistusalueen ulkopuolella tämän avatessa peliä käsistään. Lähes koko ottelun kuumana käyneet vierailijat kävivät todella kierroksilla, mutta linjuri oli asiastaan varma.  Vaarallinen vapaapotku kuudentoista rajalta Vihireelle ja paikka niitata makia kotivoitto. Joonas Hakasalo pallon taakse, mutta kierteinen veto tällä kertaa yli maalin. Samalla Ottelun hyvin tuominnut päätuomari viheltää ottelun päättyneeksi.

Toinen peräkkäinen tasuri sarja kärkijoukkueelta, mutta nyt oltiin vieläkin lähempänä kolmea pistettä kuin edellisessä RoPS- matsissa. Molemmista peleistä oli täysi potti tarjolla, mutta pinnaan oli tyytyminen. Toki huomioitavaa on että JJK painosti ja hallitsi toista puoliaikaa ja tasoitus roikkui ilmassa pitkään. Silti, legendaarisen lätkäkommentaattorin sanoin; Harmittaa isolla Veellä…”.

Tähdet:

***                 Riku Lelo Lun Koka          Piti joukkuetta pystyssä hyvillä torjunnoillaan ja pelasi muutenkin vahvalla itseluottamuksella huippupelin.

**                  Nikke Biskop                   Keskikentän rouhija ja katkoja, kauden parhaita pelejä

*                    Joonas Hakasalo              Pelasi nyt tarpeeksi kovaa ja oli liikkeellä hyvällä asenteella kärjessä

Lisäksi maininnat maalintekijä Jusa Ihalaiselle, hyvin pakkina pelanneelle Ässä Saarelle sekä ottelusta toiseen peliä hyvin rytmittävälle Osku Savirannalle.

OTTELUPÖYTÄKIRJA

1 - 1

JJK
(1-0)
22'VaroitusIhalainen Jusa
23'MaaliIhalainen Jusa
23'MaalisyöttöHakasalo Joonas
51'Vaihto ulosPalosaari Valtteri
51'Vaihto sisäänWassborr Rasmus
78'Vaihto ulosBiskop Nicholas
78'Vaihto ulosIhalainen Jusa
78'Vaihto sisäänSkog Robin
78'Vaihto sisäänWegye Wegye
80'Veikkaustähdet *Hakasalo Joonas
80'Veikkaustähdet **Biskop Nicholas
80'Veikkaustähdet ***Lelo Lun Koka Riku