Akatemia, Miesten kolmonen

SIF - KPV   2 - 3

Sundom arena

Palosaari osui viimeisellä minuutilla

KPV akatemia otti maukkaan 3-2 voiton vierasottelusta Sundom IF:a vastaan. Vaihtomies, b-juniori Valtteri Palosaari teki pelin voittomaalin ottelun viimeisellä minuutilla. Ratkaisumaalin tekijäkään nuorimpana ei välttynyt joukkueen yhteisten kamppeitten kantamiselta, kun kotimatka starttasi (kuva).

Sundom on siinä Vaasan kyljessä pieni kyläyhteisö, vähän kuin Öja Kokkolan ydinkaupungin kyljessä. Aikanaan tiivis yhteisö ja komeat puitteet nuorisoseuran taloineen ja hienoine kenttäalueineen. Oli nurmikenttää, harjoituskenttää, kiekkokaukaloa ja tekonurmea. Pelaajat kuitenkin alkavat olla Vaasasta tai Vaasaan muuttaneita ruotsinkielisiä pelimiehiä. Pääosin tausta oli VIFK:ssa.

- Ei meillä ole eväitä lähteä kakkoseen, joukkueessa on kuitenkin taitoa ja osaamista niin paljon, että kolmonen on sopiva taso. Pelaajat meillä taitaa olla kaikki vähän alle kolmikymppisiä. Kausi on ollut pitkä ja sarjapaikka jo varma. Regions Cupin välierän häviäminen otti koville. Välierässä oli kaikki mahdollisuudet mennä finaaliin asti ihan hukattua rankkaria myöten. Sen jälkeen ollaan harjoiteltu vain kerran viikossa, selvitti SIF:n keskikentällä häärinyt 27-vuotias GBK-kasvatti Joel Sunabacka.

Kotijoukkueen vähäinen harjoittelu näkyi sunnuntain ottelussa loppua kohti. Akatemia jaksoi tehdä töitä alusta loppuun, kun SIF:n juoksuhalut väheni pelin edetessä. Mitä pitemmälle peli eteni, sitä tiuhempaan KPV akatemian pelaajat maalipaikkoja saivat.

Ottelun avausmaalista vastasi KPV akatemia pelin 6.minuutilla. Joona Lindberg ryösti pallon vastustajan jalasta, eteni oikealle laitaan ja vapautti Mikko Laitalan läpiajoon. Mikko sijoitti kakkoskosketuksellaan tyylikkäästi alanurkkaan. Kerrankin hyvä aloitus ja onnistuminen Akatemialta.

SIF:n keskikentällä peliä pyörittänyt 27-vuotias VIFK-kasvatti Robin Nordlund kuitenkin yritti piiskata joukkuettaan maalintekoon ja oli joukkueensa ykkönen. Nordlund onnistui avausjakson lopulla nostamaan joukkueensa kolmessa minuutissa 0-1 tappiolta 2-1 taukojohtoon. Ensin Nordlund ampui tulisesti vastapalloon 18 metristä ja pallo painui ylänurkkaan, 1-1. Pari minuuttia myöhemmin Nordlund vapautti vapaapotkullaan kookkaan topparin Thomas Nylundin puskemaan taukonumeroiksi 2-1.

Akatemia oli jo avausjaksolla hyvin pelissä mukana ja hallinta vain parani SIF:n keskikentän ja puolustuksen liikkeen hiipuessa. Ensimmäinen tekopaikka tasoitukseen oli jo 47.minuutilla. Pallo saatiin maaliin muutamaa minuuttia myöhemmin. Akatemialle vapaapotku keskisektorilta 40 metristä. Juuri sellainen paikka, joita on tällä kaudella poikkeuksetta hukattu ja varoiteltu, ettei pidä nostella palloja suoraan puolustajien päihin. Tällä kerralla Jouni Ahvenkoski nosti passelisti linjan yli ja täydellä vauhdilla linjan läpäissyt Jussi Laakso ehti puskemaan maasta pompanneen pallon ennen vastaan tullutta SIF:n maalivahtia. 2-2.

Sitten alkoikin akatemialta maalipaikkojen tuhlailu. Osapuilleen viiden minuutin välein oltiin loistopaikoilla, mutta voittomaalia ei vain kuulunut. SIF puolestaan iski vastahyökkäyksiä ja maalissa pelannut Riku Uuskartano joutui kerran huippupelastukseen. Kolme tilannetta Riku pelasti hyvällä keskittymisellään ja hyvällä pelinluvulla katkaisten rangaistusalueen ulkopuolella SIF:n läpisyöttöyrityksiä.

Lopulta se voittomaalikin tuli. 81.minuutilla sisään vaihdettu Valtteri Palosaari karkasi pelin viimeisellä minuutilla toppareiden välistä ja sijoitti pallon ohi vastaan tulleen veskarin. Syötön tarjoili Joona Lindberg suistettuaan pääpuskulla pallon kohti SIF:n maalia.

Nyt näyttää taas paremmalta sarjapaikan suhteen. Nuoren joukkueen työ palkittiin. Jos SIF:n pelaajat olivat vähän alle kolmikymppisiä, oli KPV:n pelaajat selvästi nuorempia. Kentällä töitä teki vain 90-luvulla syntyneitä pelaajia, joista puolustuslinja oli yli 20-vuotiaita ja muut maalivahtia myöten alle 20-vuotiaita a- ja b-junioreita.

SIF

2 - 3

(2-1)
6'MaaliLaitala Mikko
6'MaalisyöttöLindberg Joona
50'MaaliLaakso Jussi
50'MaalisyöttöAhvenkoski Jouni
90'MaaliPalosaari Valtteri
90'MaalisyöttöLindberg Joona