Akatemia, Miesten kolmonen

KPV - HBK  0 - 4

Santahaka tekonurmi

HBK kuittasi keväisen tappionsa

Yritä osua tuohon, kehoitti akatemian maalivahti Aki Lyyski HBK:n kärkimies Björn Krookia. Mutta eihän KPV:n junioreissa 91-ikäluokassa pitkään pelannut Björn siihen osunut. Teki kaksi maalia, samoin kuin Jarossa juniorivuotensa (ikäluokkaa -90)pelannut Robin Julinkin. HBK kuittasi näin keväisen kotitappionsa KPV-akatemialle ja korkojen kera. Tulos oli 0-4 (0-2).

Eipä ottelun paremmuudesta jäänyt selittelyille sijaa, vaikka ottelun avausmaali syntyi rankkarista ja toinen paitsioasemasta. Rankkari oli selvä tapaus, Samu Laitinen myöhästyi taklauksessaan ja HBK-kärki osasi mennä maihin. Ei ottelu noihin maaleihin kaatunut. HBK oli parempi kentällä ja ansaitsi johtonsa. Ilman Aki Lyyskin avausjakson hyviä torjuntoja tulosta olisi voinut olla enemmänkin.

Akatemian paras maalipaikka tuli avausjaksolla 39.minuutilla ja ja 41.minuutilla syntyneiden HBK-maalien välissä. Jere Kentala sai tyhjälle takanurkalle pallon eteensä, mutta nopeassa tilanteessa laukaus ei oikein lähtenyt, vaan ohjaus kääntyi löysänä maalin editse.

Puoliajalla akatemia vaihtoi kokeneen (!!! 25-vuotiaan) Jarno Reinikaisen toppariksi ja puolustuspelaaminen ja hyökkäyksiin lähtö rauhoittui selvästi. HBK ei enää rynnistänyt yhtä vakuuttavasti akatemian rangaistusalueen sisälle kuin avausjaksolla. Teki vastahyökkäyksistä kuitenkin kaksi maalia. Jo avausjaksolla osuneet Julin ja Krook osuivat myös toisella jaksolla. 55.minuutilla Julin sai niitata päädystä tulleen taaksepäin syötön voimalla verkon perukoille. 66.minuutilla Krook niittasi upean wolleyn 18 metristä ylänurkkaan Staffan Svenlinin pudotettua pallon Krookin eteen.

4-0 maalin jälkeen HBK teki kolme pelaajavaihtoa. Osittain senkin seurauksena akatemia sai hyökkäyksiä HBK.n päätyyn asti, mutta edes sitä lohdutusosumaa ei vain tullut. HBK osoittutui avauskokoonpanoltaa varsin laadukkaaksi ryhmäksi, joka pelasi tiiviisti ja yhtenäisesti.