Edustus, Harjoitusottelut

KPV - AC Oulu  2 - 2

Kipparihalli

"Tinke" sytytti Kipparin kauden kotiavauksessa, 2-2!

Ottelu alkoi varsin kovalla tempolla. KPV hallitsi hienokseltaan pelin ensimmäistä varttia. Ensimmäinen vaarallinen tilanne nähtiin jo ottelun neljännellä minuutilla. Teemu Mäen nousu katkaistiin laidalla, jonka seurauksesta Teme joutuikin jättämään puujalan takia kentän vartin kohdalla. Harri Heiermann nosti vaparin luukulle, mistä Kim Palosaari jatkoi päällään kohti takaylänurkkaa. Pusku meni vain vähän yläpesän ohi. Temen tilalle hypännyt Jouni Ahvenkoski hoiti tontin pirteällä pelillä mallikkaasti.

Toisella vartilla peli tasoittui ja AC Oulu alkoi päästä peliin mukaan. KPV hankki kuitenkin vartin sisään kolme kulmaa, joista yhdestä tuli myös vaarallinen tilanne, kun toppari Oskar Ylimäki puski Harri Heiermannin antaman kulman kohti Johannes Wentinin vartioiman maalin alanurkkaa. Wentin tiputti torjunnassa pallon ja pieni hässäkkä oli jatkotilanteen jälkeen valmis. Pelissä alkoi tunteet nousta pintaan…niin kuin pitääkin.

Viimeisen vartin aikana erittäin energisen ja hyvän pelin pelannut Timo ”Tinke” Rauhala teki muutaman minuutin sisään pakin tontilta parikin väkivahvaa nousua laidalta, joissa kummassakin AC Oulun puolustus oli pakotettu rikkomaan tätä vikkeläkinttuista uhkaa. Vapareita ei kuitenkaan saatu numeroiden valossa hyödynnettyä.

Sitä vastoin AC Oulu kaatoi kylmää vettä niskaan ottelun 40. minuutilla kun Ville Huuhka joutui rikkomaan boxin sisällä ja pallo vihellettiin oikeutetusti pilkulle. Kapteeni Tuure Siira asettui pallon taakse ja ampui vasempaan alanurkkaan, jonka Joonas ”Mylly” Myllymäki luki hyvin ja saikin kädet hienosti väliin, josta pallo kimposi suoraan Tuuren eteen, josta hänellä oli helppo työ siirtää vastustajat 0-1 johtoon. Ensimmäinen AC Oulun tilanne tuotti heti tuloksen!

Toinen puoliaika alkoi AC Oulun vahvalla liikkeellä ja pallon hallinnalla. Pari vaarallista tilannetta tuli jo heti ensimmäisen viiden minuutin sisään Myllyn vartioimalle maalille, mutta tilanne pysyi kuin pysyikin 0-1.

52. minuutilla sitten rävähti, kun kotiyleisön edessä ensimmäistä kertaa esiintynyt Timo ”Tinke” Rauhala tinttasi kahdestaviidestä suoraan volleystä elämänsä maalin. Putoava lehti maalivahdin yli takanurkkaan ei jättänyt Kipparissa ketään kylmäksi, 1-1 ja KPV oli pelissä ja harjoitusotteluiden putkessa henkisesti väkevästi mukana!

AC Oulu kaatoi kuitenkin jo parin minuutin päästä kylmää vettä niskaan, kun Tuure Siira ampui erittäin näyttävän vaparin kahdestaviidestä yläpesään, 1-2.

KPV ei kuitenkaan antanut periksi. Ottelun 60 – 75 minuutit oli isänniltä ehkä koko ottelun pirteintä peliä. Puoliajalta Pio Juniorin tilalle sisään hypänneellä Lasse Känsällä oli viiden minuutin sisään kolmekin puolittaista läpiajoa, kun Aaro Hedman ja Kim Palosaari löysivät pystysyötöillään hyvin paikkoja hakeneen ja pirteän pelin pelanneen Känsälän.

Tehokas vartti antoi myös tulosta. Korkea prässi ja nopea suunnanmuutos vastahyökkäykseen ja Kim Palosaari oli laidalta läpi. Hyvä matala keskitys maalin eteen, johon ryntäsi sekä Oulun puolustaja että Hedman. Pallo lopulta puolustajan jalasta alanurkkaan omaan maalin ja taululla 2-2, joka jäi myös ottelun lopputilanteeksi ja oli vähintäänkin kotijoukkueelle ansaittu. Pirteä esitys vihreiltä, joka pelasi lähes kotikylän pojilla sarjatasoa korkeammalla pelaavaa joukkuetta vastaan !

KPV:n kokoonpano: Myllymäki - Teemu Mäki (15. Jouni Ahvenkoski), Henri Myntti, Oskar Ylimäki (45. Ville Jylhä), Timo Rauhala - Pio Junior (45. Lasse Känsälä), Ville Huuhka, Aki Sipilä (80. Harri Heiermann), Jere Kentala (63. Aaro Hedman) - Harri Heiermann (75. Juho Korkiakangas), Kim Palosaari

AC Oulun otteluraportti tästä.

Ottelun lopussa vaihtoa pyytänyt keskikentän pohjalla väkivahvasti peliä johtanut Aki ”Silppuri” Sipilä oli tyytyväinen kotiavaukseen:

Vielä ei ihan pohkeet kestä 90 minuuttia, mutta hyvä esitys joukkueelta joka tapauksessa. Parempaa oli ku Jeppiksessä Jaron turnauksessa. Saatiin omaa peliä pyörimään jo jonkin verran ja luotua tilanteita. Vielä on toki töitä tehtävä, mutta suunta on oikea.

Myös valmentaja Ylimäki oli heti pelin jälkeen samoilla linjoilla:

Pirteä esitys tässä vaiheessa talvea. Ailahtelevaa toki, mutta kokonaisuus hyvä. Uskallettiin pelata ja prässikin toimi ajoittain hyvin. Ehdottomasti tyytyväinen pitää olla. Tästä on hyvä jatkaa matkaa eteenpäin....

No ”tinke”, mitkä on tunnelmat hyvän esityksen jälkeen ja erityisesti mitä mieltä olet unelmamaalistasi, joka sytytti koko Kipparin?

Voi veljet….volleystä veto ja sinne meni. Ei kyllä vissihin tuu toista tuallaasta elämässä..., raapasi ”tinke” hymyssä suin vilpittömällä eteläpohjalaisella aitoudella…!!!

2 - 2

AC Oulu
(0-1)
15'Vaihto ulosMäki Teemu
15'Vaihto sisäänAhvenkoski Jouni
45'Vaihto ulosYlimäki Oskar
45'Vaihto sisäänKänsälä Lasse
45'Vaihto sisäänJylhä Ville
52'MaaliRauhala Timo
63'Vaihto ulosKentala Jere
63'Vaihto sisäänHedman Aaro
75'Vaihto ulosHeiermann Harri
75'Vaihto sisäänKorkiakangas Juho
80'Vaihto ulosSipilä Aki
80'Vaihto sisäänHeiermann Harri
87'VaroitusRauhala Timo