B-pojat, Ykkönen lohko C

KPV - FC YPA/YJ, Ylivieska  4 - 0

Ykspihlajan urheilukenttä

YPa kaatui Wembleyllä selkein numeroin

Sokojan terrieri, Janne Nyman oli mies,  joka kaatoi  keskiviikon lämpöisessä syysillassa Ylivieskan ylpeyden. Ranta-Jannen kahdella toisen puoliajan  prässimaalilla KPV:n b-pojat  pääsivät piinasta ja kiinni täyteen pistepottiin.

Keltapaitainen vierailija aloitti ottelun miehittämällä oman puolustusalueen keskiviivasta lähtien ja antoi suosiosta vihreän siirrellä omalla kenttäpuoliskolla.

Vihreän puolustus kierrätti palloa ja haki rakoja ylivieskalaisten tiukasta puolustusmuodostelmasta.  Vierailija pyrki katkomaan vihreän syötöt keskikentällä ja nopeilla vastaiskuilla maalin tekoon. Vihreä pääsi kiertämään keskikentän tiukan puolustuksen laitojen kautta muutamaan kertaan päästen kohtuu hyviin maalipaikkoihin, mutta viimeistely ontui. Ypan nopeat pelinkääntö yritykset, päätyivät pääsääntöisesti pitkinä pystysyöttöinä kotijoukkueen maalivahdin Tommi Möttösen kätösiin tai päädystä ulos.

YPan tiukkaan keskikentän miehitykseen turhautuneet Kpv:n alakerta alkoi viljellä pitkää palloa puolustus ryhmityksen yli tavoittamatta vihreää miestä. Näissä merkeissä mentiin puoliajan loppuun saakka. Koppiin mentiin tilanteesta 0-0.

Toinen jakso alkoi ensimmäisen jakson alun kopiona. Ottelun 49 minuutilla alkoi tapahtua, man of the match, Janne Nyman lähti prässäämään Ypan maalivahtia, hänen saatua pakilta syötön. Paine tuotti tuloksen mv. yrittää purkaa pallon pois, mutta pallo  ponnahtaa Jannen lapikkaasta veskarin ylitse,  prässäri pallon perään ja pyöreä päällä tyhjään maaliin,1-O.

Avausmaalin jälkeen vieras on pakotettu avaamaan peliänsä ja muuttamaan peliryhmitystä hyökkäävänpää. Kuitenkin tulosta tulee toisessa päässä, asialla sama hidalgo. Prässin kohteeksi joutui tällä kertaa puolustaja, joka joutui kokemaan sokojan terrierin näykkäisyn. Pallo pois pakilta, mv:n kanssa vastakkain, peliväline hallitusti ohi maalivhdin, 2-0. Pelikellossa 65 min. Vierailijan ahdinko pahenee ja kavennusmaalia aletaan  hakemaan kolmen alakertalla ja gubbeä lisää yläkertaan. Tämäkään muutos ei tuo haluttua kavennusta, kaverin turhautuu ja yritykset maalin tekoon jäävät hätäisiksi. 74 min. alkaa tapahtua, kuinkas muuten mr. Nyman taas asialla, pallon riisto, syöttö Lindbergin Joonalle. Limppu vapauttaa Jere Saastamoisen läpiajoon, hallittu sijoitus maalivahdin sivuitse ja tuuletukset päälle. 3-0, näyttää pässinlihalta, mutta YPa ei halua tyytyä kohtaloonsa. Lisää runtua vaan, mutta vaparia ja kulmaa lähemmäksi ei päästä.

Ottelun 79. min tuomionkellot kumajaa. Kellojen naruista nykivät Matilaisen Lassi ja Mäen Tatu, joka junttaa Lassin antaman kulman voimalla maan kautta vastustamattomasti verkon perille, fyra noll. Vielä joudutaan odottelemaan loppuvihellystä 5 minuuttia. 84. minuutilla tuomari Vehniän pilli soi. Möttösen Tommin toinen peräkkäinen nollapeli ja kauden kolmas on selvä.

Tilastot

4 - 0

FC YPA/YJ, Ylivieska
(0-0)
49'MaaliNyman Janne
65'MaaliNyman Janne
65'Vaihto ulosPalosaari Valtteri
65'Vaihto sisäänKänsälä Lasse
65'Vaihto sisäänSaastamoinen Jere
73'MaaliSaastamoinen Jere
73'MaalisyöttöLindberg Joona
78'Vaihto ulosLehojärvi Aku
78'Vaihto ulosLindberg Joona
78'Vaihto sisäänBiskop Nicholas
78'Vaihto sisäänHakasalo Joonas
79'MaaliMäki Tatu
79'MaalisyöttöMatilainen Lassi