Akatemia, Miesten nelonen

KPV - OuHu  6 - 0

Santahaka tekonurmi

Akatemia päätti tyylikkäästi

KPV akatemia oli jo aikaisemmin varmistanut nousunsa ensi kesäksi kolmoseen. Sunnuntaina sarjan päätöskierroksella vain hoidettiin homma tyylikkäästi loppuun asti. Valmentaja Nikokin oli laittanut oikein pyhäkamppeet päälle. OuHu kaatui 6-0 (2-0).

Ennen ottelun alukua vähän katseltiin että tuleekohan kauden päätöspelistä mitään. Huiman kopissa oli vain viisi pelaajaa eikä alkuverryttelyssä näkynyt ketään. Oma porukka oli jo paikalla kuten normaalisti tuntia ennen ottelun alkua.

Niinhän sieltä kuitenkin sinipaitainen joukkue kentälle saapui - 10 minuuttia ennen pelin alkua. Ottelun alku meni ihmetellessä ja rytmin hakemisessa. Vasta 28.minuutilla syntyi ottelun avausmaali. Joni Vanhakangas lähetti sivuvaparin matalana etunurkkaa kohti. Niin vain pallo löysi vastaan juoksevien pelaajien välistä takatolpan juureen. Vielä avausjakson yliajalla tuli komea onnistuminen. Niklas Byskata avasi läpisyötöllään  ja "man of the match" Daw Malwal iski pallon sisään. Dawn tehot ottelussa 2+2.

Toisella jaksolla mentiin yhtä maalia, vaikka yhden hyökkäyksen Huimakin sai. 2 v 2 miehityksellä Huiman jykevä sentteri käveli avopaikkaan, mutta ampui ohi. 3-0 syntyi Daw Malwalin iskettyä Tony Mäen komean kaukolaukauksen karat sisään. Daw pohjusti läpiajollaan 4-0 osuman. Maalin iski läheltä tyhjiin Mikko Laitala. Seuraavaksi ratkaistiin akatemian kauden maalikuningas, kun Tuomas Hakala teki Daw Malwalin syötöstä 5-0. Ja vielä ottelun viimeisellä minuutilla Tatu Mäki halkaisi kentän avaavalla syötöllään, Hakala pinkoi läpi ja pisti pallon sisään.

Tyylikkäästi kausi loppuun asti, vaikka keväällä kauden tärkeimmäksi tavoitteeksi asetettu nousu kolmoseen oli jo varmistettu pari viikkoa aikaisemmin.

Kauden aikana akatemiassa pelasi 43 pelaajaa, joista kahdeksan B-junioria otti tuntumaa aikuisten peleihin. B-junnuista Känsälän Lasse jo pärjäsi hienosti nelosen tasolla ja oli kauden aikana parhaan avauskokoonpanon pelaajia.

Akatemian pelikausi alkoi tammikuussa Suomen cupin ensimmäiseltä kierrokselta. Yhdeksässä kuukaudessa pelattiin harjoitusottelut mukaan lukien 38 ottelua. Näistä voittoja 30 - tasapelejä 4 ja tappioita 4. Harjoituspeleissä tehtiin sarja 8 peliä (5-2-1), Suomen cupissa 3 (2-0-1), Regions Cupissa 5 (4-0-1) ja nelosessa 22 (19-2-1). Virallisissa otteluissa tappioita tuli vain kolme. Suomen cupista pudottiin 1.3 JBK:lle 1-3, Regions cupissa oltiin kahdeksan parhaan joukossa. Kolmosen NuPS haki keskuskentältä jatkopaikan 19.7 tuloksella 1-2. Nelosessa hävittiin myös kerran, 6.8 tuli tappion YPAn akatemialle 4-1. Se oli kauden ainoa peli, jossa ei pystytty taistelemaan voitosta loppuun asti. Sitä ennen olikin sarjassa jo 13 voittoa putkeen.

Kauden aikana akatemia teki kaikissa otteluissa maalieron 126-33. Tehotilastossa nopea kärkimies Tuomas Hakala vei selvän voiton. Suomen cupin kymmenellä osumallaan Tumppi oli myös valtakunnallisesti korkealla. Kaiken kaikkiaan Hakalan tehot 23+10. Kymmenkunta ottelua akatemiassa pelannut Arttu Seikkula keräsi peliminuutteihin nähden kovat tehot 10+8. Nelosessa Hakala nousi päätöskierroksen kahdella osumallaan maalitilaston ykkösnimen 12 maalillaan. Kannoilla tulivat Seikkula 10 ja Jesse De Jong 10 maalillaan. Nelosen otteluiden syöttötilastoissa Harri Hujanen oli ykkönen annettuaan 13 maalisyöttöä, Hakala antoi 8, Seikkula 7 ja Daw Malwal 6.

6 - 0

OuHu
(2-0)
28'MaaliVanhakangas Joni
45'MaaliMalwal Daw
45'MaalisyöttöByskata Niklas
49'MaaliMalwal Daw
49'MaalisyöttöMäki Tony
54'MaaliLaitala Mikko
54'MaalisyöttöMalwal Daw
80'MaaliHakala Tuomas
80'MaalisyöttöMalwal Daw
90'MaaliHakala Tuomas
90'MaalisyöttöMäki Tatu