Akatemia, Miesten nelonen

Sääripotku - KPV   3 - 3

Ykspihlaja urheilukenttä

Akatemialle nihkeä 3-3 tasapeli Sääripotkun vieraana!

Iltaottelu Ykspihlajan Wembleyllä ei jäänyt mieleen mitenkään suurena tapahtumana. Ottelun loppu oli jo niin hämärässä, ettei kentällä oikein kukaan nähnyt mitään. Tai ainakaan sellaista mitä olisi pitänyt nähdä. Onneksi sentään sytyttivät tehtailla valot ja jotain kajastusta paremmasta näkyi kentällekin.

Sääripotkulle piste oli arvokas taistelussa sarjapaikan puolesta. Akatemia oli jo varmistanut sarjan voittonsa, mutta sen verran koville erotuomari Timo Rintalan ratkaisut ottivat, että varoituksia heilahteli tasaisen välein niin sanotusta suun soitosta.

Itse ottelussa akatemia oli 18 pelaajan voimin, joista toinen maalivahti Konsta Kossi ja (pelaaja)valmentaja Niko Kalliokoski jäivät penkille. Hyvin akatemia pelin aloittikin. Paine Sääripotkun päädyssä tuotti johtomaalin 13.minuutilla. Tuomas Hakala laukoi lujaa ja matalana. Maalivahti sai torjunnan aikaiseksi, mutta Niklas Byskata seurasi tilanteen loppuun ja iski pallon sisään.

Sääripotku tasoitti 29.minuutilla murjomalla pallon maaliviivalta sisään. Akatemian penkillä huidottiin paitsiota, sillä maalintekijä jatkoi pallon maalivahdin selän takaa sisään. Viivalla oli puolustaja, mutta ei toista akatemiapelaajaa - ja sehän täyttäisi paitsion tunnusmerkit.

Avausjakson lopulla akatemia sitten karautti (liian) helpottavaan 3-1 johtoon. Ensin osui Tony Mäki hiemolla nostollaan 20 metrista takanurkkaan. Sitten oli Tuomas Hakalan vuoro onnistua Daw Malwallin tehtyä riiston vasemmalla ja edettyä maalin eteen asti ennen kuin tarjosi Tumpille maalin eteen.

Toisella jaksolla sitten pimenivät vähän kaikkien valot. Akatemia pyrki pitämään palloa ja Sääripotku yritti prässätä ja kalastella vapaapotkuja joita sitten pelattiin suoraan kohti maalia. Noillakin eväillä se tasoitus sääripotkulle lopulta tuli, mutta kahden akatemiahassin avustuksella. 59.minuutilla tuli harhasyötön jälkeen 2-3 ja 63.minuutilla heikon vartioinnin jälkeen 3-3.

Ottelun loppua kohti akatemia haki vahvasti voittoa ja muutti kolmen puolustajan linjaan. Keinot olivat kuitenkin ohuet. Pallot pelattiin puolikenttään ja sitten pelattiin pystyyn hyökkääjille, jotka juoksivat poispäin maalista. Laidat kavensivat liian aikaisin kohti Sääripotkun sumppua. Aikaiset puolen kentän jälkeen tehdyt puolenvaihdot jäivät kokonaan näkemättä.

Sellaista tällä kertaa. Sarjan viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina päivällä tekonurmella. Siihen jo pääsevät osallistumaan armeijassa palvelustaan suorittavat ja jotkut opiskelijat. Tämä sarja pitää päättää arvoiseensa voittoon.

Sääripotku

3 - 3

(1-3)
13'MaaliByskata Niklas
13'MaalisyöttöHakala Tuomas
43'MaaliMäki Tony
43'MaalisyöttöKorkiakangas Juho
44'MaaliHakala Tuomas
44'MaalisyöttöMalwal Daw