Edustus, Kakkonen Pohjoinen

KPV - PS Kemi  1 - 3

keskuskenttä

PS Kemi varmisti paikkansa nousukarsintaan!

Kemin kuninkaat hakivat ansaitun 1-3 vierasvoiton keskuskentältä, millä he varmistivat myös jo tässä vaiheessa nousukarsinnat, kun FC YPA jäi Torniossa 1-1 tasapeliin.

PS Kemin pelaajat osoittivat suvereenisti, että joukkue pelaa väärässä sarjassa. Tasoero oli selvä, niin pallonhallinnassa, nopeudessa kuin ylipäätänsä fyysisyydessä. Näissä ei nokan koputtamista ollut.

KPV pyrki ensimmäisellä puoliajalla tukkimaan keskustan ja onnistuikin siinä. Kemi tulikin laidoilta väkevästi nopeilla ja taitavilla laitureilla, jotka antoivat myös laadukkaita keskityksiä. Myllymäen loistava pelaaminen piti maalin ensimmäisellä puoliajalla kohtuullisena, 0-1. Omassa pelissä ei pallolliselle tarjottu tukea riittävästi ja pelin rakentelu ontui taitavan vastustajan edessä. KPV:ltä nähtiin ensimmäisellä puoliajalla yksi vaarallinen tilanne, kun Laitinen jatkoi hyvin pystyyn juosseelle Harri Heiermannille, joka ajoi boxin nurkalle ja täräytti kovan laskevan lehden yli maalivahdin ylärimaan. Tasoitusosuma oli lähellä.

Toinen jakso lähti heti ikävästi liikkeelle, kun erotuomari Kekäläinen osoitti palloa pilkulle ottelun 47. minuutilla pallon osuttua KPV-puolustuksen käteen. Kolmen veikkaustähden arvoisesti veräjää vartioinut Myllymäki luki kuitenkin Smithin rankkarin hyvin ja veti pitemmän korren. Vielä oltiin pelissä mukana.

Vain pari minuuttia tästä ja Jovovic pääsi puskemaan takatolpalta 0-2 hienon esityön jälkeen. KPV:n peli oli kuitenkin toisella puolella astetta parempaa ja jopa hallittiin pallollista peliä Kemin jo ehkä vähän varmistellessa tilannetta.

KPV saikin Mäen antamasta kulmatilanteesta superhässäkän aivan Kemin maalin eteen, mistä toiselle puoliajalle sisään hypännyt Konsta Tastula kävi tuuppaamassa pallon verkon perukoille, 1-2 kavennus ja Konden kuparinen tälle kaudelle oli puhkaistu.

Heti KPV:n kavennuksen jälkeen kemiläiset lisäsivät taas kierroksia peliinsä ja Dolleryn hienon esityön päätteeksi liukas Ions sai kunnian siirtää pallo lähietäisyydeltä vuoren varmasti verkkoon, 1-3. Peli oli lopullisesti taputeltu.

PS Kemi tuuletti ottelun jälkeen kuultuaan nousukarsintojen ratkeavan. Josko nyt olisi Tommy Taylorin vuoro nostaa joukkue sarjaporrasta korkeammalle, mihin se ehdottomasti materiaaliltaan kuuluisi.

KPV:n kokoonpano: Myllymäki – Mäki, Myntti, Jylhä, Pennanen – Palosaari (46 Tastula), Hedman, Heiermann – Huuhka (75 Seikkula), Laitinen (81 Ahvenkoski), Jokihaara

Vielä on yksi kotiottelu jäljellä ja se pelataan poikkeuksellisesti myös ensi lauantaina klo 15:00 Keskuskentällä, kun vastaan asettuu keskikastiin niin ikään sijoittuava OPS.

1 - 3

PS Kemi
(0-1)
21'VaroitusHeiermann Harri
46'Vaihto ulosPalosaari Kim
46'Vaihto sisäänTastula Konsta
51'VaroitusMäki Teemu
66'MaaliTastula Konsta
75'Vaihto ulosHuuhka Ville
75'Vaihto sisäänSeikkula Arttu
81'Vaihto ulosLaitinen Samu
81'Vaihto sisäänAhvenkoski Jouni
92'Veikkaustähdet ***Myllymäki Joonas